Paieška

Žalia, bet ne žolė

Receptai Detail

Veganiški sušiai

by Lina Digrienė (comments: 0)

Liūdniausia, kai nuėjus kažkur pavalgyti sušių, nerandi… veganiškos sudėties. Jie arba su žuvimi, arba su majonezu, arba su vienu vargšu agurku, arba avokadu (bet dažniausiai jie nekartu). Išeitis paprasta – pasiraitojam rankoves ir gaminamės namuose!

Pats pasiruošimas kiek užtrunka (tas žaidimas su ryžiais), tačiau rezultatas pranoksta visus lūkesčius. Netikite? Pamėginkite!

 

Reikės:

  • 1 pakelio ryžių sušiams
  • šlakelio ryžių acto
  • ilgavaisio agurko
  • paprikos
  • avokado
  • sezamo sėklų

Paruošimas:

  1. Ryžius gerai perskalaukite drungnu vandeniu. Palikite sietelyje nuvarvėti 20min.
  2. Vėliau ryžius užpilkite šaltu vandeniu (santykiu 1 : 1,5). Vandeniui užvirus, 8min virkite ant stiprios ugnies, dar 8 min – ant silpnos, galiausiai dar 8 papildomas minutes palaikykite puodą nukėlus nuo ugnies. Virimo metu puodo nedarinėkite.
  3. Išvirtus ir dar karštus ryžius pašlakstykite ryžių actu ir viską atsargiai pamaišykite.
  4. Bambukinį kilimėlį apvyniokite maistine plėvele (taip kilimėlis tarnaus ilgiau).  Kad ryžiai neliptų prie rankų, jas karts nuo karto pašlakstykite vandeniu.
  5. Agurko žievelę nuskuskite, agurką supjaustykite pailgomis juostelėmis. Papriką bei minkštą, prinokusį taip pat supjaustykite juostelėmis.
  6. Imkite 0,5 lapo (vieną jūros dumblio juostelę) ir pasidėkite ant bambukinio kilimėlio. Ant slidžiosios dumblio pusės dėkite kamuolėlį ryžių ir paskirstykite tolygiai, paliekant apie 1 cm kraštelį išilgai lapo be ryžių, tačiau lygiagrečiai kitą kraštelį atitinkamai 1 cm kloktie ryžius už kraštelio.
  7. Apverskite būsimus sušius, ant ryžių ir ant dumblių lapo išdėliokite agurką, papriką, avokadą. Bambukinio kilimėlio pagalba susukite ritinėlį, suteikiant jam kvadratinę formą. Apibarstykite/ apvoliokite kepintomis sezamo sėklytėmis.
    Sušius supjaustykite į 8 dalis.
  8. Patiekite su sojos padažu, marinuotu imbieru bei krienais (wasabi).

 

Skanaus!

Go back

Pridėti komentarą