Veganiški sausainiai be cukraus ir gliuteno
by Lina Digrienė (comments: 0)
Reikės:
- 120gr migdolų miltų
- 300gr avižinių dribsnių
- 1 a.š. cinamono
- žiupsnelio druskos
- 320ml augalinio pieno (naudojau avižų)
- 60gr kokosų aliejaus
- 6 v.š. klevų sirupo
- 120gr mėlynių ar šilauogių
- 30gr nesūdytų pistacijų branduolių (pasirinktinai)
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Į kepimo skardą įklokite kepimo popierių.
- Trumpai pašildykite kokosų aliejų, kad taptų skystos konsistencijos.
- Peiliu stambiai sukapokite pistacijas.
- Visus ingredientus, išskyrus šilauoges/ mėlynes, supilkite į indą ir gerai išmaišykite.
- Atsargiai įmaišykite į tešlą šilauoges/ mėlynes.
- Su ledų šaukštu (man pasirodė patogiau nei paprastas šauktelis) kabinkite tešlą ir suformuokte sausainius.
- Kepkite apie 15-18min, arba kol pagels.
- Skanaus!
Pridėti komentarą