Paieška

Žalia, bet ne žolė

Receptai Detail

Veganiškas tiramisu

by Lina Digrienė (comments: 1)

  Jau seniai kirbėjo mintis pasigaminti kažką panašaus į tiramisu desertą, tik veganizuota versija. Prisipažinsiu - esu didelė smaližė. :) Tad galutiniu rezultatu esu labai patenkinta, pavyko puikiai! Ar jį būtų galima įvardinti klasikiniu tiramisu? Turbūt ne, šito titulo jam nesuteikčiau, tačiau tai viena iš alternatyvų, koks gali būti tiramisu be kiaušinių, pieno produktų, netgi cukraus. 
  Šiam desertui pagaminti naudojau Boutique Coffee kavą - fika kavos pupelės yra išaugintos Brazilijoje, turinčios karamelės saldumą bei švelnų riešutų poskonį. Taip pat pas juos galite rasti kavos be cofeino. Kiekvieno skoniui ir už labai gerą kainą. 

 

2 pyragaičiams reikės:

  • 75gr miltų
  • 50gr avižinių miltų
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 3 šaukštų kokosų aliejaus
  • 3 šaukštų agavų sirupo
  • 60ml augalinio pieno
  • 75ml stiprios kavos (biskvitų sulaistymui)

Kreminiam sluoksniui reikės:

  • 200gr silken tofu
  • 3 šaukštų agavų sirupo
  • 3 šaukštų riešutų sviesto
  • 1/2 šaukštelio tirpios kavos granulių
  • vanilės
  • žiupsnelio druskos
  • kakavos miltelių (pabarstymui)

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių.
  2. Inde sumaišykite biskvito ingredientus: kvietinius miltus, avižinius miltus, kepimo miltelius bei druską. 
  3. Supilkite pašildytą kokosų aliejų, augalinį pieną, agavų sirupą ir išmaišykite ik vientisos masės. 
  4. Gerai išmaišytą tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Idealiausia kepimo forma šiam kiekiui - 20cm x 12cm.
  5. Kepkite apie 15 minučių. Iškepusį palikite pilnai ataušti.
  6. Kremo paruošimas: kiek įmanoma labiau nusausinkite silken tofu, išsunkite ten užsilikusį vandenį.
  7. Visus kreminio sluoksnio ingredietus sudėkite į maisto smulkintuvą su S peiliuku ir sumalkite iki vientisos masės.
  8. Metaline formele iš biskvito išspauskite apskritimą, gautą apskritimą perjaukite pusiau.
  9. Dėkite biskvito pagrindą, suliekite kava, užtepkite kreminį sluosnį. Taip pakartokite du kartus. Viršų pabarstykite kakavos milteliais. 
  10. Galite valandai įdėti į šaldiklį, kad galėtumėte lengviau išimti iš formos. 

Go back

Pridėti komentarą

Comment by Ramunė |

O kokiais kiekiais ko dėti, kad gautųsi normalaus dydžio tortas?