Paieška

Žalia, bet ne žolė

Receptai Detail

Spalvingieji „energy balls“

by Lina Digrienė (comments: 0)

Augalinis maistas išsiskiria savo spalviningumu – ryškiomis spalvomis su daugybe atspalvių. Tuom jis ir žavus! Kažkada pagalvojau, jog būtų visai smagu kažkokiu būdu išgauti geltonos spalvos miltelius ar pabarstukus (kalbu apie natūralius, ne sintetinius). Galvojau apie bičių pikį, buvau ir išmėginusi, bet skonis toks keistokas pasirodė, tad reikėjo ieškoti kitų alternatyvų.
Ir štai visai neseniai atradau Lietuvos ūkiuose išaugintų ir žemoje terperatūroje džiovintų daržovių, uogų ir vaisių  miltelius. Spalvos viena už kitą gražesnės – moliūgo geltona spalva, burokėlio raudona spalva, avietės rožinė spalva, sodri juodųjų serbentų spalva, žalia špinatų bei dilgėlių spalva, net ORANŽINĖ morkų spalva! Bet neapsirikite -tai ne tik spalva, bet ir tų produktų intensyvus skonis. Čia tai bent! Viskas iš gamtos.
Norint išmėginti visus skonius, pasigaminome energetinius rutuliukus (angl. energy balls).

Reikės:

  • 1 puodelio Datulės.lt datulių
  • 1 puodelio karijų riešutų
  • 2 šaukštų kanapių sėklų
  • 2 šaukštų riešutų sviesto

Rutuliukų apvoliojimui:

 SóTU-SóTU vaisių, daržovių miltelių

Paruošimas:

Viską ingredientus sumaišykite maisto smulkintuve su S peiliuku ir apvoliokite vaisių bei daržovių milteliuose. Jei ragaus ir vaikai, galite paprašyti jų atspėti, kokį skonį spalvingieji milteliai priemena. 

Pagamintus rutuliukus pora dienų galite laikyti šaldytuve arba jei norite juos išlaikyti ilgiau – tuomet laikykite šaldiklyje.
Skanaus!

 

Go back

Pridėti komentarą