Paieška

Žalia, bet ne žolė

Receptai Detail

Sausainiai be gliuteno

by Lina Digrienė (comments: 1)

Reikės:

  • 100gr grikių miltų
  • 100gr avižų miltų
  • 70gr migdolų miltų
  • 80gr cukraus 
  • 70gr kokosų aliejaus (ištirpinto)
  • 60gr riešutų sviesto
  • 1 chia "kiaušinis":  1v.š. maltų chia sėklų + 3 šaukštų šalto vandens 
  • 1a.š. kepimo miltelių
  • druskos
  • vanilės

Paruošimas:

  1. Pirmiausia paruoškite chia "kiaušinį": 1v.š. chia sėklų sumaišykite su 3v.š. šalto vandens ir palikite brinkti apie 10min.
  2. Ant garų vonelės ištirpinkite kokosų aliejų, supilkite jį į indą, kuriame maišysite tešlą.
  3. Į kokosų aliejų supilkite cukrų, riešutų sviestą, chia "kiaušinį", kepimo miltelius bei vanilę. Labai gerai išmaišykite, kol visi ingredientai taps vientisos masės (galima ir virtuviniu kombainu ar tiesiog paprasta lopetėle).
  4. Į išmaišytą masę suberkite avižų miltus, grikių miltus, migdolų miltus ir viską gerai išmaišykite. Jei tešla bus per daug sausa, įpilkite vieną šaukštą šalto vandens.
  5. Tešlą vienai valandai įdėkite į šaldytuvą. 
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių C. 
  7. Stalą pabarstykite grikių miltais. Tešlą iš šaldytuvo išimkite nedideliais gabalėliais, iškočiokite kočėlu (ar tiesiog paspaudykite rankomis), norimomis formelėmis suformuokite sausainius ir kepkite apie 10-15min, priklausomai nuo sausainiukų storio.
    Skanaus!

Go back

Pridėti komentarą

Comment by Julija |

Sveiki. Ar galima grikių miltus pakeisti sorų, ryžių ar teff miltais?