Paieška

Žalia, bet ne žolė

Receptai Detail

Raudonųjų pupelių kepsniukai

by Lina Digrienė (comments: 0)

Reikės:

  • 270gr raudonųjų išvirtų pupelių
  • 60gr saulėgrąžų
  • 60gr avižų dribsnių
  • 30gr pomidorų pastos
  • 1,5 v.š. sojos padažo
  • 3 chia "kiaušinių" (3 šaukštai maltų chia sėklų + 9 šaukštai šalto vandens)
  • 3 česnako skiltelių (sutrintų)
  • 1 v.š. kmynų (sumaltų)
  • 1 a.š. druskos
  • mažos saujos petražolių (smulkiai kapotų)
  • alyvuogių aliejaus (kepimui)

Paruošimas:

  1. Paruoškite chia "kiaušinį": sumaltas chia sėklas sumaišykite su šaltu vandeniu ir palikite 5-10min išbrinkti. 
  2. Išvirtas pupeles palikite kuriam laikui kiaurasamtyje, kad nuvarvėtų vanduo. 
  3. Saulėgrąžas ir avižinius dribsnius sumalkite maisto smulkintuve su S peiliuku. 
  4. Visus ingredientus sudėkite į blenderį ir sumalkite iki kuo vientisesnės masės. (Bandžiau malti S peiliuku, tačiau masė tam buvo per sausa, nesimalė, o vandens pilti papildomai nenorėjau, kad masė netaptų per skysta. Jei neturite galingo blenderio, masei paruošti puikiai tiks ir bulvių trintuvė).
  5. Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus. Delnus šiek tiek sudrėkinkite vandeniu, kad kepsniukai gražiau formuotųsi. 
  6. Kepkite, kol gražiai apskrus.  
    Patiekti galite su raudonųjų kopūstų - morkų - petražolių salotomis. 

Go back

Pridėti komentarą