Paieška

Žalia, bet ne žolė

Receptai Detail

Purus veganiškas pyragas su avietėmis

by Lina Digrienė (comments: 9)

   Purus pyragas be kiaušinių ir sviesto - misija neįmanoma? Galiu jus pradžiuginti - šis pyrago receptas paneigs visus mitus. Ir veganiškas pyragas gali būti labai purus, lengvos tekstūros, aromatingas, o visi ragavusieji vieningai nutarė, jog šis pyragas toks, kaip visi - tikrai neatskirtų, kuris veganiškas, o kuris ne. Tai didžiulis komplimentas. 
   

DVIEMS 16 - 20cm skersmens pyragams reikės:

  • 1 skardinės 72-82 proc. riebumo kokosų pieno (kambario temperatūros)
  • 1 šaukšto obuolių acto
  • 2 puodelių* miltų
  • 1/2 puodelio cukraus
  • 1 šaukšto kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1/4 puodelio pašildyto kokosų aliejaus
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • 1 puodelio šaldytų aviečių
  • cukraus pudros (pabarstymui)

*Mano naudojamas puodelis - 380ml. 

Paruošimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių Celsijaus.
  2. Kepimui naudokite 16-20 cm tortinę (didesnio skersmens pyragas gali neperkepti, nebus purus). Iš tešlos kiekio išeis DU pyragai (jei norisi tik vieno pyrago, visų produktų kiekį sumažinkite perpus). Tortinės šonus patepkite kokosų aliejumi.  
  3. Atskirame inde sumaišykite kartu kokosų pieną su obuolių actu ir palikite stovėti.
  4. Kitame dubenyje gerai sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską. 
  5. Į išmaišytus sausus produktus supilkite kokosų aliejų ir kokosų pieno - obuolių acto ruošinį.
  6. Tešlą gerai išmaišykite ir atsargiai įmaišykite šaldytas avietes. 
  7. Pyragą kepkite 30-45min, kol įkišus medinį pagaliuką į pyrago centrą jį ištrauksite švarų. 
  8. Pyragui atvėsus, pabarstykite jį cukraus pudra.

Go back

Pridėti komentarą

Comment by Laura |

Kaip manot, ar galima būtų vietoj kokoso aliejaus naudoti kitą, pvz. alyvuogių ar pan.?

Comment by Lina (Žalia, bet ne žolė) |

Laura, jei norite rinktis kitą aliejų, tai geriau būtų koks neutralesnio skonio ir kvapo (pvz., saulėgrąžų aliejus). Nes alyvuogių aliejus labai specifinio kvapo.

Comment by Ugne |

Kaip manote ar paprastus miltus galima keisti i miltus be gliuteno? Ryziu? Kokosu?

Comment by Lina (Žalia, bet ne žolė) |

Ugne, mačiau Rimi parduotuvėse, jog atsirado begliutenių miltų mišinių (su ryžių miltais ir bulvių krakmolu). Gal juos bandyčiau pirmam kartui, gal būtų užtikrinčiau.

Comment by Regina |

Argi būna 72-82 proc. riebumo pienas? Tai greičiausiai pieno grynumas: tokia dalis pieno, likusi - vanduo. O kokosų pieno riebumas 10-20 proc.

Comment by Lina (Žalia, bet ne žolė) |

Regina, jei neklystu, anksčiau rašydavo būtent riebumą ant tos kokosų skardinės, kurią dažniausiai perku. Dabar etiketė pakeista, matyt, ištaisyta klaida. Bet tikrai tai kokosų dalis.

Comment by Sandra |

Sveiki,
Ar Jūsų naudojamas puodelis tikrai 380 ml? Nes tada miltų reiktų 760 ml...

Comment by Lina (Žalia, bet ne žolė) |

Sandra, taip, tikrai kiekis toks (jei kepsite du pyragus 16cm tortinėse). Jei kepsite tik vieną, tada visus kiekius dalinkite pusiau.

Comment by Regina |

Išbandžiau. Pavyko puikiai iš pirmo karto: ir skanus, ir gražiai atrodo. Ir kaip paprasta gaminti!
Kepiau iš pusės kiekio 18 cm tortinėje.
Ačiū už receptą. Žinosiu, kuo galiu pavaišinti savo veganę dukrą.

Reply by Lina Digrienė

Labai džiaugiuosi, jog ir patiko, ir pavyko. ;)