Citrininis - aguoninis pyragas be gliuteno
by Lina Digrienė (comments: 1)
Reikės:
(Mano naudojamas puodelis - 350ml)
- 1,5 puodelio Schär miltų (Mix C - pyragams ir sausainiams)
- 3/4 puodelio rudojo cukraus
- 1/8 puodelio aguonų
- 1 a.š. sodos
- žiupsnelio druskos
- 1/2 puodelio kokosų aliejaus (ištirpinto)
- 1/8 puodelio citrinos sulčių
- 1/2 puodelio migdolų pieno (tiks ir bet koks kitas augalinis)
- 1,5 a.š. tarkuotos citrinų žievelės
- vanilės
- cukraus pudros (apibarstymui)
Paruošimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių C.
- Didesniame inde sumaišykite visus sausus produktus - miltus, cukrų, aguonas, sodą, vanilę bei druską.
- Atskirame inde sumaišykite visus skysčius - pašildytą kokosų aliejų, augalinį pieną, išspaustas citrinų sultis, citrinos žieveles.
- Į sausų produktų mišinį supilkite skysčius, viską gerai permaišykite šaukštu (neprireiks net virtuvinio kombaino, labai lengvai išsimaišys).
- Silikoninę (ar bet kokią kitą turimą) formą ištepkite kokosų aliejumi. Pyragą kepkite apie 50min (tikrinkite mediniu pagaliuku - ištraukus turi likti švarus).
- Pyragui pilnai atvėsus, apibarstyti cukraus pudra.
Pridėti komentarą
Comment by Asta |
Atrodo labai gražiai ir skaniai! Ar pavyktų kepant iš pilno grūdo speltos miltų?