Paieška

Žalia, bet ne žolė

Receptai Detail

Citrininis - aguoninis pyragas be gliuteno

by Lina Digrienė (comments: 1)

Reikės:

(Mano naudojamas puodelis - 350ml)

  • 1,5 puodelio Schär miltų (Mix C - pyragams ir sausainiams)
  • 3/4 puodelio rudojo cukraus 
  • 1/8 puodelio aguonų
  • 1 a.š. sodos
  • žiupsnelio druskos
  • 1/2 puodelio kokosų aliejaus (ištirpinto)
  • 1/8 puodelio citrinos sulčių
  • 1/2 puodelio migdolų pieno (tiks ir bet koks kitas augalinis)
  • 1,5 a.š. tarkuotos citrinų žievelės 
  • vanilės
  • cukraus pudros (apibarstymui)

Paruošimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių C. 
  2. Didesniame inde sumaišykite visus sausus produktus - miltus, cukrų, aguonas, sodą, vanilę bei druską. 
  3. Atskirame inde sumaišykite visus skysčius - pašildytą kokosų aliejų, augalinį pieną, išspaustas citrinų sultis, citrinos žieveles.
  4. Į sausų produktų mišinį supilkite skysčius, viską gerai permaišykite šaukštu (neprireiks net virtuvinio kombaino, labai lengvai išsimaišys).
  5. Silikoninę (ar bet kokią kitą turimą) formą ištepkite kokosų aliejumi. Pyragą kepkite apie 50min (tikrinkite mediniu pagaliuku - ištraukus turi likti švarus).
  6. Pyragui pilnai atvėsus, apibarstyti cukraus pudra. 

Go back

Pridėti komentarą

Comment by Asta |

Atrodo labai gražiai ir skaniai! Ar pavyktų kepant iš pilno grūdo speltos miltų?