Paieška

Žalia, bet ne žolė

Renginiai Detail

Žaliavalgiškų desertų degustacijos Kaune akimirkos

by Lina Digrienė

Jau seniai sulaukdavau klausimų, kada gi bus galima paragauti mano ruoštų desertų, kada surengsiu degustaciją. Kirbėjo ši mintis ilgai, bet vis nesiryždavau, kažkas vis stabdydavo. Bet, kaip sakoma, reikia tik labai labai norėti, tikėti ir pradėti kažką daryti! O po to jau klostosi viskas savaime…  Taip jau nutinka, kad didieji pokyčiai mano gyvenime nutinka būtent žiemos metu, tuo stebuklinguoju laikotarpiu…

Vieta buvo pasirinkta kiek netradicinė – Lietuvos švietimo istorijos muziejus – tačiau be galo jauki ir miela. Ne kartą ten lankiausi su savo vaikais, su mažaisiais ten labai smagu – galimos įvairios edukacinės programos, ekskursijos!  Tikrai rekomenduoju apsilankyti, nustebsite pamatę, kiek ten veiklos!

Pirmiausia noriu padėkoti floristei Joanai –  Janinos gėlės, kuri papuošė salę gėlėmis bei paruošė įspūdingą valgomą puošktę! Kokio neapsakomo gražumo!

Degustacijai paruošiau 3 rūšių žaliavalgiškus desertus. Pirmasis iš jų – tortukai indeliuose. Šilkinės, kreminės tekstūros, saldžiarūgščio skonio. Vieni – su uogytėmis, kiti – su augaline karamele. Taip pat renginio metu gaminau parodomąjį tortuką su šilauogėmis (tiek, kiek leido galimybės ir aplinka). Su savo neišskiriamais pagalbininkais – virtuviniu kombainu bei apsukriąja Zyle.

 

Taip pat degustacijai buvo paruoštas žaliavalgiškas šokoladas – įvairių skonių bei formų, kad būtų žaismingiau. Daugiausia klausimų ir susidomėjimo sulaukė Rapunzel kokosų SVIESTAS (pabrėžiu – ne aliejus, o svietas).  Daugeliui pasirodė negirdėtas, neregėtas. Skonis kiek priemena baltąjį šokoladą, o kas geriausia –  niekuo papildomai saldinti nereikia. Na, o juodajam šokoladui pagaminti buvo naudotas datulių sirupas, kiek užmaskuojantis specifinį kakavos sviesto skonį. Kai kurie šokoladiniai saldainiai buvo su datulių pastos įdaru – mano manymu, tai tiesiog tobulas akcentas! Nes datulių pasta neįtikėtinai traški, tikras gardumėlis!

Na, ir trečiasis desertas – energetiniai rutuliukai. Kad būtų spalvingiau ir daugiau skonių, nusprendžiau padaryti kiek skirtingus. Vieni buvo su datulėmis, kakava bei riešutais, kiti – su riešutų sviestu, riešutais, datulėmis bei kokosų miltais. Rutuliukai buvo pagardinti ir apvolioti moringos, macos, spirulinos, acai bei guaranos spalvingaisiais, maistingaisiais milteliais.

 

Renginys nebūtų buvęs toks turtingas be rėmėjų: didžiulį AČIŪ tariu BiotekaiDatulės.ltBionaturalisHappyReal FoodLivinn.

 

Laimingos viešnios

Už įamžintas puikias akimirkas dėkoju fotografei Renatai– Smilga Uoga

Ačiū, kas buvote kartu, kas tikėjote šiuo projektu, kas prisidėjote prie jo išpildymo. Na, o dabar laukia sekantis susitikimas Vilniuje, bandysime nustebinti kitokiais desertais!

Go back

Pridėti komentarą